söndag 17 februari 2008

En dag pa stranden...

Den mjuka, vita sanden smeker fotsulorna nar fotterna sjunker ner i den. Varma, svaga vindar far vattenytan att krusa sig. Livet kanns markligt okomplicerat just nu...det primara styr...det vill saga, mat- 0ch sovklockan! Haromdagen kom var stora, gula, kompis pa langvisit och fick svetten att lackas pa oss. Innan har hon varit val dold bakom stora fluffiga moln...vilket i och for sig inte har gjort nagot da det varit tillrackligt varmt i alla fall! Hon verkar i alla fall trivas i vart sallskap for hon kom tillbaka igen. Hon retas med Andreas som flitigt smorjer in sig med solfaktor 40 och trots det har brant sig!

Just nu sitter vara kara lakarstudenter pa planet hem...sa nu blir det till att klara oss sjalva och stalla egna diagnoser pa ren svenska:-) Det ar forvananstvart hur snabbt tiden tickar ivag nar man mest gor ingenting...snorkla, lasa, ata, sola, vila, ja det ligger pa!

Det kanns som evigheter sen som vi var pa safarin, evigheter sen vi bevittnade lejonens parningsritual som var over pa nagar sekunder...for att snart upprepas...de gor det tydligen var tredje minut i 4 dagars tid...imponerande! Evigheter sen en nyfodd gnu tydde sig, gnyendes, till oss efter att ha tappat bort sin mamma. Vi skrattar nar vi tanker pa de kraftiga (men smala) babianerektionerna som stoltserades i Serengeti och hur dessa utnyttjades i familjeorgier....ganska snuskigt och incestlikt om man tanker efter. Nu hor vi vagorna brusa utanfor vart hottelfonster...da vaknade vi av att bufflar eller giraffer betade utanfor oss.

Alla flygresor vi avverkat kanns langt bort...Annette ska nog sluta lasa nu...ett av planen var ett cesna for upp till ca 10 pers inkl pilot. Det hade bra manga ar pa nacken och sakert lika manga fantasifulla lagningar och ihoplappningar! Therese fick agera andrepilot sa fullsatt var planet! Hon lyckades dock kanon och bade start och landning gick kanon!

Ater till Zanzibar och Kendwa dar vi befinner oss nu. Dagens lunch gick pa knappa 20 kr och bestod av en ananas och nagra mariekex. Mer an sa orkar man knappt ata i varmen. Vara nya grannar berattade att det ar 28 grader i vattnet och 33 grader i luften. Det kan man ju sta ut med nar det anda ar svalkande att ta sig ett dopp! Det tyckte ocksa en havsorm som vi sag slingrandes pa sandbotten. Vet inte alls om den ar farlig...nan som vill kolla upp det till oss...den var svart och vit-monstrad!

Vi har nog aldrig sett sa manga italienare pa en och samma gang (forutom i Italien forstas). De invaderar stranden pa eftermiddagarna och det sager val en del att Masaierna som bor har kan battre Italienska an Engelska!

Imorgon lamnar vi alla fall alla Speedoinpackade Italienare och hoppas att de ar mer pakladda inne i Stonetown dar vi tankte spendera de narmaste dagarna. Kanner att vi maste aktivera oss lite!

Nej, nu maste vi aterga till vara solstolar och spannande bocker!

Kram pa er allihop

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter som ni stortrivs och ni har kommit in i den riktiga semesterlunken.I går var vi till Elina och grattade henne, alla hälsar så mycket. Henrik berättade om sin safari i Kenya( han tältade)han tyckte också att det var en otrolig upplevelse och vill gärna göra om den.Jag får väl ringa till Emma och få lite mera information. Jag förstod precis att ni skulle upp i sådana flygplan. det är tur att man inte vet allt i förväg så man behöver oroa sig. Hoppas ni får en fortsatt behaglig resa. Kram mamma o pappa

Anonym sa...

Fan va härligt det låter! Man är inte liiite avis... Lägg upp lite bilder så vi får se, vi är nyfikna för sjutton. Ha en fortsatt härlig resa. Syns snart! Kram/Daniel