lördag 1 mars 2008

Delfiner, loss och andra smakryp!

Vi har fatt erfara att det har landet har ett rikt djurliv att erbjuda, nagra mindre valkomna an andra! I Forrgar tog vi oss med bat lite langre ut till havs for att, som utflyktsanordnaren lovat, simma med delfiner. Vi hyste val inga storre forhoppningar om det sa gissa om vi blev forvanade nar vi sag de forsta delfinerna. Annu mer forvanade blev vi nar de stannade kvar kring oss trots att ett 20-tal snorkel- och cykloputrustade turister plaskade runt. Var riktigt maktigt att se delfinernas under vattnet och hora hur det pratade med varandra. Solens stralar trangde ner under vattnet och belyste dessa vackra djur nar de kom simmandes uppat, slingrandes om varandra for att sedan hoppa upp over vattenytan tillrackligt nara for att vi skulle kunna ta pa dem. Som sagt, haftigt!!!

Mindra valkomna djur har vi dock ocksa stott pa och skulle kunna beratta en del men da tiden ar knapp tar vi den vidrigaste av dem alla! Vi hade bestamt oss for att antligrn ta en massage. Therese hade avnjutit sin vid lunchtid och Andreas hade bokat in sig pa eftermiddagen. Nar var massor/stadare kom till hans fotter hittade hon nagot intressant. Hon hojtade pa swahili till en kypare och lite annat lost folk som kom och tittade. Det visade sig att ett litet, fastingliknande djur tagit sig in under stortan. Det mest intressanta var att djuret inte funnits har pa nassor av ar...troligtvis hadde Andreas haft den i ett par veckor nu for den hade vaxt till artstorlek. Nassoren hamtade en kokskniv och inledde operationen. Kyparen berattade att djuret tar sig in under huden och lagger hundratals agg...sa gissa om Andreas blev lycklig nar operationen var avklarad och djuret uppbrant!

Nu hinns det inte med mer skrivande,...tack for era kommentarer...vi skriver kanske nat mer nar vi landat i Svealand.

Imorn ar sista dagen pa beachen...skont, borjar ledsna! Sen bar det av till Dar Es Salaan en natt och sen kommer vi hem!

Ses snart

Inga kommentarer: